Det gode landlivet på Woxen gård

Woxen gård er ikke som andre boligprosjekter. En rustikk og røff låvebygning skjuler 19 unike, store og moderne leiligheter med svært høy standard. Her lever du det gode liv med Oslos flotteste natur rett utenfor stuevinduet.

Noen av landets beste arkitekter og interiørarkitekter vil gjenskape atmosfæren fra de gamle og staselige Akergårdene rundt Oslo.

– Her på Woxen gård kommer vi til å skape noe helt unikt, forteller arkitekt Gaute Stensrud i Code Arkitektur. På området kommer det til å reise seg et nytt og spennende boligbygg hvor egenart, lokalhistorie, bærekraft og sans for det utsøkte står i høysetet. På det idylliske gårdstunet blir den opprinnelige låven gjenskapt til et moderne leilighetsbygg med 19 fantastiske leiligheter, og Marka og Bogstadvannet er bare en liten spasertur unna.

Arkitekten har vært fascinert av gårdsbruk og låver siden han og faren hans, som også var arkitekt, reiste rundt i familiens gamle boble for å se på flotte, gamle gårder. Nå har han fått drømmeoppdraget.

– Jeg har rett og slett en «passion» for gårder, smiler han. Jeg og kollegene mine har lett i arkiver og funnet fram gamle bilder av området. For å få et mest mulig autentisk preg, ville vi tegne et bygg så likt den gamle låven som mulig. Men én ting måtte vi endre – det måtte inn vinduer. Bor du her, må du kunne hvile øynene på det flotte landskapet som ligger rett utenfor. Arkitektene i Code løste floken ved å bruke store glassfelt som slipper inn lyset på en helt spesiell måte, legger Gaute til.

– På Woxen gård skal du leve godt, forsikrer han oss om. Senke skuldrene. Rusle ut på det nye tunet som vender mot åkerlandskap og Holmenkollen, kanskje stikke spaden i jorda i parsellhagen og hente inn friske urter til middagen. Spenne på deg skiene og legge ut på tur i Marka rett ut fra dørstokken. Eller slenge golfkøllene på ryggen og rusle de 150 meterne til Bogstad golfbane. Jeg er fristet til å bo her selv, sier Gaute entusiastisk.

– Fellesarealene på Woxen er ikke som på andre steder. For hvilke andre boligsameier kan skilte med egen vinkjeller med langbord, hvor du kan tromme sammen til lag? Her får sameierne mulighet for private vinskap hvor de edle dråpene kan oppbevares under riktige forhold. Det er også tenkt smøre- og sykkelbod til skiene dine. Men for meg er det historiske fotavtrykket det aller viktigste, avslutter Gaute Stensrud.